Keverék

Hi! Ez csak egy kis szárnypróbálgatás, hogy mennyire értek ehhez az egészhez. A blog stílusáról: Nem lesz 1 konkrét irány, csak a véleményemet fejtem ki, hogy mégis én hogyan látom a világot (Mo.-t) fiatal fejjel. Jó szórakozást!

Friss topikok

  • fish93: @corny: Nem jártam túl sűrűn Zp-be, és a koncertek után akkor is indultam el onnét. A koncertek 10... (2011.09.28. 14:27) nincs Pardon

Címkék

nincs Pardon

2011.09.26. 10:14 fish93

 

 Az előző héten eldőlt, bezárják a Zöld pardon nevezetű szórakozó helyet, legalábbis a jelenlegi helyén. Az önkormányzat lakossági panaszokra hivatkozott, amikről a ZP vezetése nemigen tudott.

Tény, hogy az odajáró fiatalok sokszor nem éppen legjózanabb állapotukban indultak haza, és általában nem is halkan tették mindezt, de a csendháborítás felszámolására ott a rendőrség, hiszen tudtommal csak zöld kártyával lehetett belépni a 14 és 18 év közöttieknek, így aki a Zöld pardonba bemehetett egyedül, az már felelősségre vonható volt a cselekedetei miatt.

 

Igaz, a magyar rendőrségnek nincs erre kapacitása, a közterület felügyelők meg csak nappal legények a gáton, de ha az ember jobban körülnéz, a ZP körül nem nagyon látni lakóházat. Első körben egy park veszi szinte teljesen körül, valamint a Duna és a Petőfi híd között áll. Azt is vitatnám, hogy olyan nagy tömegben indulnának haza egy irányba a kissé vidám állapotba került fiatalok, hogy miattuk ne lehetne aludni.

 

Vagy ha mégis ők az okozói ennek, akkor mit gondolhatott a képviselő testület, hogy aki eddig kijárt szórakozni, az most a bezárás után otthon fog maradni? Lehet, hogy egy részük igen, de a túlnyomó többség nem fog a szobájában ülni és malmozni az ujjaival, és ha elveszik tőlük azt a helyet, ahol eddig relatíve, de kulturált keretek közt szórakozhattak, akkor ne lepődjenek meg, ha innentől kezdve az utcán fognak kikötni esténként.

 

Na, az mivel lesz jobb, ha két, három fős, esetleg nagyobb csoportok fognak város szerte duhajkodni? Én személy szerint arra se vennék mérget, hogy egyszer-kétszer nem térnek majd vissza a ZP helyére, és teszik tönkre, illetve rongálják meg azt az új valamit amit majd oda építenek.

 

Az is lehetséges, hogy a Lágymányosi (elnézést, Rákóczi) híd mellé költöztetik, de oda az eljutás is nehéz, és éjjel a hazaút még nehezebb. Ha másik kerületbe költöztetik, akkor ugyanúgy a közlekedés problémája lesz az egyik hátráltató tényező, illetve valószínűleg már lakóházak közelében működhet csak tovább.

 

2 komment

Címkék: politika zp

A bejegyzés trackback címe:

https://keverek.blog.hu/api/trackback/id/tr703257199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

corny 2011.09.28. 13:58:15

Kicsit nézz szét jobban a környéken, az Irinyi utcában és a Bogdánfy út melletti lakótelepen elég sok lakóház van. Az Irinyi mögötti utcákban is laknak és ott is hallatszott a zaj. Itt összességében ezrek lakhatnak. Miért kellene elviselniük ezt az éjszakai zajt? A ZP soha nem próbált meg velük egyezkedni, mutyival szerezték meg a helyet, most menniük kell, ne csodálkozz, ha az ott lakók nem szomorkodnak veled, és igen, elég gusztustalanul nézett ki a környék, miután elvonultatok, de ezen takarítással lehetett volna segíteni, viszont a hangot lejjebb kellett volna venni, vagy 10, 11 után bezárni, valamit tenni azért, hogy a környékbeli lakóknak is elfogadható legyen (legalább egy kicsit). Sajnálom, de nem tudom elfogadni, hogy a szórakozáshoz való jog erősebb legyen, mint az éjszakai nyugalomhoz való jog. Egyébként meg bele kell törődnötök, hogy most vesztettetek, mint ahogy az itt lakók se nagyon tehettek sokáig mást. Egyébként meg ti törődtetek az itt-lakókkal? Csak annyira, hogy "itt nem is laknak, bazdmeg, hát mi a faszomér kéne elköltöznünk, tiltakozzunk, micsoda jogtalanságért bennünket!"

fish93 2011.09.28. 14:27:30

@corny: Nem jártam túl sűrűn Zp-be, és a koncertek után akkor is indultam el onnét. A koncertek 10kor legkésőbb véget értek. Abban igazad van, hogy a hangerőt utána lejjebb lehetett volna venni, mert itt a híd túloldalán is lehet néha hallani.
De, még mindig az a véleményem, hogy az eddig legideálisabb helyen van. Nem a belvárosban, de könnyen megközelíthető. és a közvetlen környezetében nincsenek lakóházak, aki meg nem indul célirányosan haza, vagy egy másik helyre, hanem leáll rongálni arra nyugodtan lehet hívni a rendőrt. Nem kell elvenni a KULTURÁLT szórakozás lehetőségét senkitől sem.
süti beállítások módosítása