Keverék

Hi! Ez csak egy kis szárnypróbálgatás, hogy mennyire értek ehhez az egészhez. A blog stílusáról: Nem lesz 1 konkrét irány, csak a véleményemet fejtem ki, hogy mégis én hogyan látom a világot (Mo.-t) fiatal fejjel. Jó szórakozást!

Friss topikok

  • fish93: @corny: Nem jártam túl sűrűn Zp-be, és a koncertek után akkor is indultam el onnét. A koncertek 10... (2011.09.28. 14:27) nincs Pardon

Címkék

2012

2011.09.28. 13:46 fish93

Az Origónak sikerült megszereznie a jövőévi költségvetést. A nemzet kormányának ismét sikerült bebizonyítania, hogy a kétharmados többség nem zárja ki a politikai és gazdasági inkompetenciát.
Az egy dolog, hogy a jövedéki adók emelésével próbálják kompenzálni a hiányt, de abba megint nem gondoltak bele, hogy ez mivel jár majd. Az alkohol, és a dohány egy külön kategória, azzal itt nem foglalkoznék, mert egyik sem létszükséglet.

 

De, azzal, hogy emelik a gázolajra kivetett adót, emelik a szállítások költségeit, így valószínűleg az élelmiszer árak is nőni fognak. Na ez a baj. Már így is eléggé drága a kenyér és a tej is, most ezzel a húzással tovább lökhetik az árakat, nem beszélve az ÁFA emelésről, 25-ről 27 százalékra.

Az üzemanyag árának növekedése azért sem a legjobb ötlet, mert ugyan a cégeket valamilyen szinten kedvezményekben részesítik, de az átlag autósnak marad a drágább benzin, amely lassan 400forintba kerül literenként, de nem baj. Az sem baj, hogy pár éve még a mostani vezetők, akkor még ellenzékiek, voltak felháborodva a 300forintos benzinárért. Ma már örülnénk annak is.

 

Visszatérve, drágul az üzemanyag, drágul az átlagember utazása. Nagy ügy, mehetne mindenki busszal, vagy vonattal. De a kormány ezen is spórolni akar. Például a menetrendek összehangolásával. Eddigi az ilyen tervek sose sikerültek, de talán majd most. A nagyobb baj, a kedvezmények csökkentése, és a támogatások elvonása a kedvezményesen utazó személyek után. A javaslatból kiderül, hogy összességében mintegy 10milliárd forinttal csökkentik a támogatásokat.

Tehát a kormány megint megszorítással, és adóemeléssel próbálja leküzdeni a válságot, pedig ez már a múltban sem működött.

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://keverek.blog.hu/api/trackback/id/tr663262604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása